ČASOPIS: KRKA

Još jedno glasilo eparhije Dalmatinske

Uvodna riječ i blagoslov za časopis "KRKA"
U okviru Istine - izdavačke kuće eparhije Dalmatinske, pored našeg bogoslovskog magazina "Istina", blagodaću Božijom, evo počinje da izlazi i naše drugo glasilo - "Krka".
Osnovna koncepcija časopisa će biti
bogoslovsko-pastirska i pratiće život Crkve i našeg naroda u eparhiji Dalmatinskoj. Izlaziće četiri puta godišnje: o Božiću, Vaskrsu, Preobraženju i Svetom arhangelu Mihailu. Pored štampanja ovog časopisa, u izdavačkoj kući "Istina", pripremamo i druge projekte, od kojih je svakako najvažnije izdavanje sabranih djela episkopa Dalmatinskog dr. Nikodima Milaša, a i drugih svetootačkih djela i djela savremenog bogoslovlja Crkve, koja su danas postala neophodna duhovna hrana, kako bogoslovima i teolozima, tako i svim vjerujućim hrišćanima, gladnim i žednim Riječi Božije.
Nadamo se da će časopis "Krka" ispuniti svoju misiju i da će riječju i slikom biti svjedočanstvo o životu i podvigu Srpske Pravoslavne Crkve i naroda u eparhiji Dalmatinskoj.

S blagoslovom Božijim,
episkop Dalmatinski i administrator gornjokarlovački

+Fotije

SADRŽAJ:

Besjeda episkopa Dalmatinskog G. Fotija na Preobraženje u manastiru Krki 2003. g.; Učenje svetog Grigorija Palame o čoveku; Vasilije Veliki; Nikola Tesla i Kistanje; Ferman iz Stambola štiti manastir; Obnovljena bogoslovija; Vratimo li se - opstaćemo!; Opstrukcija na lokalnom nivou; Svečanost za Preobraženje; Opet centar duhovnog narodnog života; Nijedno zlo dovijeka; Obnova hrama u Mokrom polju; Proslava svete Petke u Bjelini; Hramovna slava Pokrova Presvete Bogorodice u Kninu; Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Dicmu; Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Ublama; Hram sv. apostola Petra i Pavla u Broćancu; Hram sv. Ilije na Zeleovu; Obnova hrama u Čistoj Maloj; Vijesti iz pravoslavnog svijeta; Ikona Paola Venecijana u Splitu; Volja za opstanak; Služenje njegovog preosveštenstva; Adresar. 

   
 
 

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio