U poseti zatvorenicima

Njegovo Preosveštenstvo Episkop Gerasim posjetio je u karlovačkom zatvoru Nenada Pejnovića iz Vrhovina, koji je nepravosnažnom odlukom suda u Karlovcu osuđen na 6 godina zatvora.

Podsjećamo da je Nenad Pejnović uhapšen ili bolje rečeno otet od civilnih lica ispred svoje obiteljske kuće u Vrhovinama, koja su ga najpre ubacili u kombi, odvezli, nemilosrdno pretukli a nakon toga  pozvali policiju koja ga je uhapsila i odvela u pritvor..

Postavlja se pitanje ko to u Republici Hrvatskoj koja je po svom ustavnom uređenju demokratska zemlja i istovremeno kandidat  za članstvo u Evropskoj Uniji ima pravo  i na osnovu čega da hapsi, napada i prebija ljude, i da iako su poznati nadležnim organima za isto nedelo ne odgovaraju. Ako je Nenad Pejnović bio osumnjičen za ratni zločin, zašto policija koja je znala da je Nenad kod svoje kuće nije odradila svoj deo posla i onako kako je to po zakonu uhapsila Nenada Pejnovića. Postoje li to nekakvi javnosti nepoznati islednici koji po svom nahođenju hapse, otimaju, tuku i određuju ko je za šta kriv.Trebamo li biti zabrinuti za svoju bezbednost i sigurnost i da strepimo hoće li se i nama ovako nešto dogoditi???

M.R.

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio