Ispovijest sveštenstva i monaštva Eparhije gornjokarlovačke

* 27. 03. 2009 god.

Na praznik Prepodobnog oca Venedikta Nursijkog (27. marta 2009 god.) u manastiru Gomirju održana je ispovijest sveštenstva i monaštva Eparhije gornjokarlovačke. Svetu Tajnu ispovijesti vršio je iguman manastira Krke arhimandrit German (Bogojević). Po završenoj ispovijesti Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g.g. Gerasim, uz sasluženje sveštenstva područne eparhije, služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju Pređeosvećenih Darova. Svi sveštenici, monasi kao i veliki broj vjernika, pristupili su Svetoj Čaši i pričestili se Časnim i Životvornim Tijelom i Krvlju Gospoda Boga i Spasa našega Isusa Hrista.

Ovom prilikom djelom su upotpunosti osvjedočene riječi Spasiteljeve: „Uzmite, jedite; ovo je Tijelo moje...pijte iz nje svi; jer ovo je Krv moja Novoga zavjeta koja se prolijeva za mnoge radi otpuštenja grijehova“. (Mt. 26, 26-27).

U svojoj besjedi Episkop Gerasim je nadahnutim riječima govorio o važnosti i značaju zajedničarenja sa Gospodom, koje ostvarujemo kroz pričešće. Ukoliko se ne pričešćujemo, sami sebe izopštavamo iz zajednice sa Hristom, rekao je Episkop podsećajući na riječi Gospodnje: „Ako ne jedete tijelo Sina čovečijega i ne pijete krvi Njegove, nemate život u sebi“ (Jn. 6,53).

           

     

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio