Божић у Епархији горњокарловачкој

* 06/07. 01. 2009 год.

На Бадњи дан у храму светог оца Николаја у Карловцу, уз салужење свештенства и монаштва подручне епархије, свету Архијерејску Литургију служио је Епископ горњокарловачки г.г. Герасим. Вечерње богослужење служио је надлежни парох карловачки у 17:00 часова, a Богослужењу је присуствовао велики број верника карловачке парохије као и представници локалних медија.

      

На бадње вече Епископ Герасим, служио је вечерње богослужење у  храму Светих Апостола Петра и Павла у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком. По завршеном богослужењу, најмлађима су подељени божићни дарови а испред манастирског храма извршено је налагање бадњака и послужењ куваним винм и ракијом.

       

У истом храму, јеромонах Наум је у поноћ служио Свету Литургију.  По завршеној Литургији прочитана је посланица Његове Светости Патријарха српског г.г. Павла а свим вјерницима упућене честитке и традиционални хришћански поздрав: Мир Божји Христос се роди! Ваистину се роди!

      

На празник Рођења Христовог, Епископ Герасим  служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог оца Николаја у Карловцу. Епископу су саслуживали карловачки свештеници: јереј Славиша Симаковић и јереј Горан Славнић.

Ове године божићну Литургију у Карловцу је у директном снимку преносила Хрватска радио-телевизија. После Литургије је по традиционалном обичају прочитана посланица Његове Светости Патријарха српског г.г Павла а потом се верницима обратио Епископ, честитавши им овај родосни празник Рођења Христовог.

     

  


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio