Božić u Eparhiji gornjokarlovačkoj

* 06/07. 01. 2009 god.

Na Badnji dan u hramu svetog oca Nikolaja u Karlovcu, uz saluženje sveštenstva i monaštva područne eparhije, svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Episkop gornjokarlovački g.g. Gerasim. Večernje bogosluženje služio je nadležni paroh karlovački u 17:00 časova, a Bogosluženju je prisustvovao veliki broj vernika karlovačke parohije kao i predstavnici lokalnih medija.

      

Na badnje veče Episkop Gerasim, služio je večernje bogosluženje u  hramu Svetih Apostola Petra i Pavla u manastiru Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom. Po završenom bogosluženju, najmlađima su podeljeni božićni darovi a ispred manastirskog hrama izvršeno je nalaganje badnjaka i posluženj kuvanim vinm i rakijom.

       

U istom hramu, jeromonah Naum je u ponoć služio Svetu Liturgiju.  Po završenoj Liturgiji pročitana je poslanica Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g.g. Pavla a svim vjernicima upućene čestitke i tradicionalni hrišćanski pozdrav: Mir Božji – Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!

      

Na praznik Rođenja Hristovog, Episkop Gerasim  služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog oca Nikolaja u Karlovcu. Episkopu su sasluživali karlovački sveštenici: jerej Slaviša Simaković i jerej Goran Slavnić.

Ove godine božićnu Liturgiju u Karlovcu je u direktnom snimku prenosila Hrvatska radio-televizija. Posle Liturgije je po tradicionalnom običaju pročitana poslanica Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g.g Pavla a potom se vernicima obratio Episkop, čestitavši im ovaj rodosni praznik Rođenja Hristovog.

     

  

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio