Прослава храмовне славе у Пероју

* 25. 12. 2008 год.

Поводом празника Преподобног Спиридона Чудотворца (25. децембар) храмовне славе у Пероју, Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког Г.Г. Герасима и свештенства и монаштва епархија далматинске и горњокарловачке.

У Литургијској беседи верном народу најпре се обратио Епископ Герасим заблагодаривши Господу што нас је окупио у храму Божијем на празник Преподобног Спиридона а затим се захвалио Епископу Фотију и игуману манастира Крке архимандриту Герману на њиховом учешћу на Светој Литургији и љубави коју су показали према верном народу Пероја и Истре .

У својој беседи Епископ Фотије говорећи о значају празника нагласио је како је Преподобни Спиридон Чудотворац, велики угодник Божији који је својим чудима прослављао Господа и тиме сведочио веру Христову. Подсетио се Епископ Фотије оних дана када је као администратор управљао Епархијом горњокарловачком и како је увек са пуно љубави и поштовања дочекиван од стране верног народа Пероја, Пуле и целе Истре који вековима упркос многим искушењима чувају веру својих отаца.

У току Свете Литургије пресечен је славски колач а по завршетку и трпеза љубави за све вернике.

  

    


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio