Proslava hramovne slave u Peroju

* 25. 12. 2008 god.

Povodom praznika Prepodobnog Spiridona Čudotvorca (25. decembar) hramovne slave u Peroju, Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog G.G. Gerasima i sveštenstva i monaštva eparhija dalmatinske i gornjokarlovačke.

U Liturgijskoj besedi vјernom narodu najprije se obratio Episkop Gerasim zablagodarivši Gospodu što nas je okupio u hramu Božijem na praznik Prepodobnog Spiridona a zatim se zahvalio Episkopu Fotiju i igumanu manastira Krke arhimandritu Germanu na njihovom učešću na Svetoj Liturgiji i ljubavi koju su pokazali prema vernom narodu Peroja i Istre .

U svojoj besjedi Episkop Fotije govoreći o značaju praznika naglasio je kako je Prepodobni Spiridon Čudotvorac veliki ugodnik Božiji koji je svojim čudima proslavljao Gospoda i time svedočio vjeru Hristovu. Podsjetio se Episkop Fotije onih dana kada je kao administrator upravljao Eparhijom gornjokarlovačkom i kako je uvijek sa puno ljubavi i poštovanja dočekivan od strane vjernog naroda Peroja, Pule i cele Istre koji vjekovima uprkos mnogim iskušenjima čuvaju vjeru svojih otaca..

U toku Svete Liturgije presječen je slavski kolač a po završetku i trpeza ljubavi za sve vjernike. 

  

    

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio