Састанак вероучитеља Епархије горњокарловачке

* 05. 09. 2008 год.

Поводом почетка нове школске 2008/09 године, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим одржао је састанак са вероучитељима Епархије горњокарловачке.

На састанку се разговарало о броју православне деце која су одлучила да ове школске године похађају часове православног катихизиса, проблемима које вероучитељи имају у извођењу наставе, а то су углавном лоши распореди, где се вероучитељима дају последњи часови (шести и седми)  када деца не само што су  већ уморна и нису способна да максимално учествују у раду, него је и проблем аутобуски превоз јер им овакав распоред часова не омогућује да на време стигну на аутобус, те после немају начина да се превезу до куће; проблеми са појединим директорима школа који на сваки могући начин покушавају да спрече одржавање веронауке у школама нејасним анкетама као и давањем неистинитих информација те проблемима који се тичу недостатка наставног материјала.

Вероучитељи су нагласили да деца показују велики труд и залагање у раду, како на часовима тако и учествовањем у богослужбеном животу.


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio