Sastanak vјeroučitelja Eparhije gornjokarlovačke

* 05. 09. 2008 god.

Povodom početka nove školske 2008/09 godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g.g. Gerasim održao je sastanak sa vjeroučiteljima Eparhije gornjokarlovačke.

Na sastanku se razgovaralo o broju pravoslavne dјece koja su odlučila da ove školske godine pohađaju časove pravoslavnog katihizisa, problemima koje vјeroučitelji imaju u izvođenju nastave, a to su uglavnom loši rasporedi, gdјe se vјeroučiteljima daju poslednji časovi ( šesti i sedmi)  kada dјeca ne samo što su  već umorna i nisu sposobna da maksimalno učestvuju u radu, nego je i problem autobuski prevoz jer im ovakav raspored časova ne omogućuje da na vrijeme stignu na autobus, te posle nemaju načina da se prevezu do kuće; problemi sa pojedinim direktorima škola koji na svaki mogući način pokušavaju da spriječe održavanje vjeronauke u školama nejasnim anketama kao i davanjem neistinitih informacija te problemima koji se tiču nedostatka nastavnog materijala.

Vjeroučitelji su naglasili da djeca pokazuju veliki trud i zalaganje u radu, kako na časovima tako i učestvovanjem u bogoslužbenom životu.

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio