Храмовна слава у Личкој Јесеници

* 02. 08. 2008 год.

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г.Г. Герасим уз саслужење свештенства и монаштва Епархије горњокарловачке служио је Свету Архијерејску Литургију поводом прославе храмовне славе Светог пророка Илије у Личкој Јесеници.

У својој Литургијској беседи Епископ је поздравио све присутне вернике  и честитао им овај велики празник, а посебно се захвалио Г. Вукашину Јоветићу на његовом труду и раду у организацији прославе храмовне славе као и на прикупљању помоћи за обнову храма, јер обнављајући своје светиње духовно обнављамо себе. Подсетио  је Епископ Герасим на све оне невоље и тешке тренутке који је овај народ не само сада него и у прошлости преживео на овим просторима, наглашавајући да наше Спасење не треба да тражимо тамо где га нема, као што су се Валови жреци уздали у непостојећег бога, него само у Литургијској заједници у коју смо позвани и призвани да би у Евхаристијској Чаши кроз Тело и Крв Христову задобили Царство вечно и непролазно.

У току Литургије пресечен је славски колач а по завршетку приређен је културно уметнички програм у извођењу СКУД Ђурђевдан из Дрежнице.

По повртаку Епископ Герасим посетио је у Плашком Г. Милована Буњевца српског повратника који већ осам година живи у изузетно тешким и нељудским условима у својој девастираној кући која је још увек без струје и воде.

     

  


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio