Прослава епархијске славе Епархије горњокарловачке

* 17. 07. 2008 год.

Поводом прославе славе Епархије горњокарловачке на дан Светог Свештеномученика Саве горњокарловачког ( 17. јул 2008 год.) Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Николаја Мириликијског у Карловцу, служио је Његово  Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г.Г. Јоаникије уз саслужење Епископа далматинског Г.Г. Фотија, Епископа горњокарловачког Г.Г. Герасима као и свештенства и монаштва епархија далматинске, будимљанско-никшићке и  горњокарловачке.

Епископ горњокарловачки Г..Г. Герасим поздравио је све госте и присутне вернике а затим у  литургијској беседи Епископ будимљанско-никшићки Г.Г. Јоаникије говорио је о Светом Свештеномученику Сави, који је у тешким временима остао уз свој народ и пострадао мученичком смрћу, да би га данас у литургијском сабрању прослављали као свог заступника пред Господом.

Епископ Јоаникије подсетио је у својој беседи на још једног великог Епископа ове мученичке Епархије, Симеона Злоковића који је у комунистичко време управљао Епархијом горњокарловачком и подизао из пепела након великих страдања народа и свештенства у Другом светском рату,

У манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком Епархија горњокарловачка уз саорганизацију Већа Српске Националне Мањине Карловачке жупаније за све госте приредила је и трпезу љубави.

           

     

     


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio