Прослава Петровдана у манастиру Богородице
Тројеручице у Доњем Будачком
и у Личком Петровом Селу

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г.Г. Герасим уз саслужење свештенства и монаштва епархије горњокарловачке служио је Свету Архијерејску Литургију на празник апостола Петра и Павла, храмовне славе манастира Богородице Тројеручице у Доњем Будачком. У својој празничној беседи, Епископ је говорио о значају апостола Петра и Павла као великим проповедницима који су мученички пострадали сведочећи веру у  Васкрслог Господа Исуса Христа. Као некада апостоли и мученици тако данас и наш народ у овим мученичким крајевима сведочи веру православну и окупља се око своје Цркве, знајући да је то једини начин да останемо и опстанемо на својим вековним огњиштима.

Након Свете Архијерејске Литургије приређен је и славски ручак за све присутне вернике.

         

  

У поподневним часовима Епископ Г.Г. Герасим посетио је храм Светих апостола Петра и Павла у Личком Петровом Селу. Након вечерњег богослужења Епископ се обратио окупљеним верницима честитавши им празик Светих апостола Петра и Павла и захваливши им на величанственом дочеку у овом велелепном храму, који захваљујући нашој браћи и сестрама у расејању доживљава свој препород и обнову.

Епископ је своју посету Личком Петровом Селу завршио обишавши дом Православног Србина и доброг домаћина Г. Слободана Драгојевића који је са својом породицом угостио Владику Герасима.

     

  


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio