Proslava Petrovdana u manastiru Bogorodice
Trojeručice u Donjem Budačkom i u Ličkom Petrovo Selu

Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G.G. Gerasim uz sasluženje sveštenstva i monaštva eparhije gornjokarlovačke služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju na praznik apostola Petra i Pavla, hramovne slave manastira Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom. U svojoj prazničnoj besedi, Episkop je govorio o značaju apostola Petra i Pavla kao velikim propovednicima koji su mučenički postradali svedočeći veru u  Vaskrslog Gospoda Isusa Hrista. Kao nekada apostoli i mučenici tako danas i naš narod u ovim mučeničkim krajevima svedoči veru pravoslavnu i okuplja se oko svoje Crkve, znajući da je to jedini način da ostanemo i opstanemo na svojim vekovnim ognjištima.

Nakon Svete Arhijerejske Liturgije priređen je i slavski ručak za sve prisutne vernike.

         

  

U popodnevnim časovima Episkop G.G. Gerasim posetio je hram Svetih apostola Petra i Pavla u Ličkom Petrovom Selu. Nakon večernjeg bogosluženja Episkop se obratio okupljenim vernicima čestitavši im prazik Svetih apostola Petra i Pavla i zahvalivši im na veličanstvenom dočeku u ovom velelepnom hramu, koji zahvaljujući našoj braći i sestrama u rasejanju doživljava svoj preporod i obnovu.

Episkop je svoju posetu Ličkom Petrovom Selu završio obišavši dom Pravoslavnog Srbina i dobrog domaćina G. Slobodana Dragojevića koji je sa svojom porodicom ugostio Vladiku Gerasima.

     

  

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio